Suđenje Šariću odgođeno za maj

Agencije
Suđenje Šariću odgođeno za maj

Beograd - Sudsko vijeće odgodilo je za 14, 15. i 16. maj danas započeto suđenje Darku Šariću za pranje novca, kako bi optuženi mogao da se upozna sa optužnicom.

Predsjednik sudskog vijeća Siniša Petrović rekao je da je u ovom trenutku neophodno i jedino ispravno zastati sa postupkom i odgoditi glavni pretres.

Petrović je rekao da je pretres u postupku protiv Šarića za pranje novca odgođen, jer je taj postupak složeniji i ima mnogo više dokumentacije od postupka koji se protiv Šarića vodi za trgovinu drogom, prenose beogradski mediji.

Šarić je danas pred beogradskim Specijalnim sudom negirao krivicu za pranje više od 20 miliona evra koje je, po optužnici, stekao krijumčarenjem kokaina.

"Nisam kriv, ovo mi je omiljena optužnica. Nisam razumeo optužnicu. Moj brat je osuđen za 22 miliona, a i meni se sudi za 22 miliona, da li je to 44 miliona? Nisam stigao da se upoznam sa optužnicom, jer je to nemoguće", rekao je Šarić.

Njegov advokat Radoslav Baćović zatražio je odlaganje postupka po optužnici za pranje novca, jer je Šarić rekao da "nije stigao da se upozna sa optužnicom".

Optuženi je ranije najavio da će iznijeti odbranu i ispričati s kim je sve sarađivao, te kako su mu "montirani" procesi za krijumčarnje kokaina i pranje novca.

Šarić je 24. marta, kada se prvi put pojavio pred beogradskim Specijalnim sudom, negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, tvrdeći da je cijeli proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

Šarić i još 17 osoba su optuženi za pranje novca od droge u Srbiji u vrijednosti od 22 miliona evra ulaganjem u legalne finansijske tokove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana