Дачић: Нека дође и Обама ако хоће

Танјуг
Дачић: Нека дође и Обама ако хоће

Београд - Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да Београд никога не пита да ли неко треба да дође у посјету, као и да је уз Владимира Путина добродошао и Барак Обама.

На питање да ли је неко из међународне заједнице изразио негодовање Србији због посјете руског предсједника, Дачић је рекао да је то унутрашње питање земље.

"То је ствар Србије. Можда на то неко не гледа благонаклоно, али то је унутрашње питање Србије", истакао је Дачић.

Дачић је рекао да и други државници могу да дођу у Београд, али да је питање да ли они то желе и могу.

"Немам ништа против да на годишњицу ослобођења Београда дође и амерички председник (Барак) Обама, али да ли ће да дође?! Немам ништа против ни да после 30 година дође британски премијер, али да ли ће да дође?! Немам ништа против, али за љубав је потребно најмање двоје", рекао је шеф српске дипломатије.

Он је додао да су историјске чињенице да су ослобођење Београда предводили партизани и совјетска Црвена армија, и да историја не може да се мијења.

Шеф српске дипломатије Ивица рекао је и да Србија очекује да предстојећа посјета предсједника Русије буде веома значајан догађај који има везе са обиљежавањем 70. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

"Дошло је крајње време да славимо наше победе. Ми смо углавном славили своје поразе", истакао је Дачић на редовној мјесечној конференцији за новинаре о активностима Министарства спољних послова.

Он је додао да је оформљена посебна група која се бави организацијом Путинове посјете, а све координира Председништво, на челу са предсједником Томиславом Николићем, уз учешће премијера Александра Вучића и њега као министра спољних послова.

Руски предсједник Владимир Путин долази 16. октобра у посјету Србији, гдје ће, између осталог, присуствовати војној паради поводом 70. годишњице од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана