Dačić: Neka dođe i Obama ako hoće

Tanjug
Dačić: Neka dođe i Obama ako hoće

Beograd - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da Beograd nikoga ne pita da li neko treba da dođe u posjetu, kao i da je uz Vladimira Putina dobrodošao i Barak Obama.

Na pitanje da li je neko iz međunarodne zajednice izrazio negodovanje Srbiji zbog posjete ruskog predsjednika, Dačić je rekao da je to unutrašnje pitanje zemlje.

"To je stvar Srbije. Možda na to neko ne gleda blagonaklono, ali to je unutrašnje pitanje Srbije", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da i drugi državnici mogu da dođu u Beograd, ali da je pitanje da li oni to žele i mogu.

"Nemam ništa protiv da na godišnjicu oslobođenja Beograda dođe i američki predsednik (Barak) Obama, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv ni da posle 30 godina dođe britanski premijer, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv, ali za ljubav je potrebno najmanje dvoje", rekao je šef srpske diplomatije.

On je dodao da su istorijske činjenice da su oslobođenje Beograda predvodili partizani i sovjetska Crvena armija, i da istorija ne može da se mijenja.

Šef srpske diplomatije Ivica rekao je i da Srbija očekuje da predstojeća posjeta predsjednika Rusije bude veoma značajan događaj koji ima veze sa obilježavanjem 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

"Došlo je krajnje vreme da slavimo naše pobede. Mi smo uglavnom slavili svoje poraze", istakao je Dačić na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare o aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova.

On je dodao da je oformljena posebna grupa koja se bavi organizacijom Putinove posjete, a sve koordinira Predsedništvo, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, uz učešće premijera Aleksandra Vučića i njega kao ministra spoljnih poslova.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi 16. oktobra u posjetu Srbiji, gdje će, između ostalog, prisustvovati vojnoj paradi povodom 70. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana