Жупан се плазио и правио гримасе док је хрватска министарка давала изјаву ВИДЕО

ГС
Жупан се плазио и правио гримасе док је хрватска министарка давала изјаву ВИДЕО

Камере неколико хрватских телевизија забиљежиле су несвакидашњу појаву за вријеме конференције за медије коју је у петак на градилишту у Св. Илији гдје ће у будућности никнути Основна школа “Владимир Назор”.

Док је министарка науке и образовања Блаженка Дивјак коментарисала препоруке да се дјеца од 1. до 4. разреда у понедјељак, 25. мајаа, требају вратити на наставу у школама, вараждински жупан Радимир Чачић је стајао иза ње правио гримасе.

“Школа је отворена за све и сви требају ићи у школу и то је јасна порука од самога почетка”, рекла је Дивјак.

“Али, једнако тако сам рекла да ово није редовита ситуација. Ви још данас не знате хоће ли се школе на Брачу отворити, не знате јесу ли оснивачи осигурали пријевоз за све ученике сукладно епидемиолошким мјерама. Такве информације имамо. Имате родитеље који су се измјестили, који више нису у Загребу због потреса. Куда ће они послати своју дјецу? Морају то ријешити”, говорила је Дивјак, а Чачић се смијао, климао главом и окретао очима.

Вараждински жупан је потом из сакоа извадио оловку те нешто записао на свој длан. Дивјак је за то вријеме објашњавала зашто се у школе не могу вратити сви ученици. Чачићу је у једном тренутку пришла једна жена и нешто му рекла, на што је он исплазио језик те млатарао длановима као крилима. Дивјак се на крају свог објашњења рекла да се извињава Чачићу јер је морало “мало чекати” да би стао за микрофоне медије.

Чачића је чекање видно наживцирало јер је прије самог приласка микрофонима нешто промрмљао себи у браду.


(НН)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана