Жена прије 25 година платила да јој убију мужа, тек сада разоткривена

ГС
Жена прије 25 година платила да јој убију мужа, тек сада разоткривена

Жена са копривничког подручја у Хрватској завршила је у истражном затвору због сумње да је прије 25 година платила човјеку да јој убије мужа. И мушкарац који је извео напад на њеног мужа сада је завршио иза решетака.

Жупанијско државно тужилаштво у Вараждину је 27. маја ове године донијело рјешење о провођењу истраге против двоје хрватских држављана због основане сумње да су починили кривична дјела покушаја тешког убиства и потицања на почињење тог кривичног дјела.

ДОРХ наводи да постоји основана сумња да је 15. маја 1998. око 3:20 код Копривнице првооптужени, тада стар 28 година, испалио хице из ловачке пушке у 36-годишњака који је возио бицикл макадамским путем.

Сумња се да је пуцао у мушкарца на захтјев његове супруге, тада 32-годишњакиње. Она је хтјела да јој муж буде убијен па да се домогне његове имовине. ДОРХ наводи да је жена платила одређени износ новца за убиство супруга, преноси Индекс.хр.

Није га убио

Мушкарац је пуцао на човјека на бициклу, али га није убио, већ му је задао тешке повреде. Задобио је више рана по рукама, ногама и леђима.

- Државно тужилаштво је поднијело приједлог да се против обоје окривљених одреди истражни затвор због опасности од недопуштеног утицаја на свједоке у поступку, а у односу на другооптужену и због опасности од понављања казнених дјела. Судија истраге Жупанијског суда у Вараждину прихватила је приједлог и одредила окривљенима истражни затвор - саопштио је ДОРХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана