Здравко Мамић у тајности подмирио цијели дуг Хрватској

ГС
Здравко Мамић у тајности подмирио цијели дуг Хрватској

ЗАГРЕБ - Здравко Мамић, који се налази у бијегу у БиХ те је у Хрватској осуђен на шест и по година затвора због извлачења 52 милиона куна из ГНК Динама, у тајности је у петак подмирио читав дуг према Хрватској, односно уплатио је у државни буџет наведена 52 милиона куна.

Тачније, како пише Јутарњи, наводно је уплаћено још 45 милиона куна, будући да је Ускок већ раније имао блокираних седам милиона куна које је Мамић најприје био положио као кауцију да неће бјежати, а када му је она својевремено враћена, Ускок ју је заплијенио сматрајући да се ради о новцу који потиче из кривичног дјела.

Ову информацију о нагодби Мамића и државе овом листу потврдило је више особа добро упућених у случај. Према изворима Јутарњег, Мамићева супруга Марина, која је била Мамићев пуномоћник у овој парници, у петак је потписала нагодбу са загребачким Жупанијским државним тужилаштвом, које је било задужено за спровођење запљене над имовином Здравка Мамића на основу правоснажне пресуде осјечког Жупанијскога суда.

Сам садржај нагодбе, односно прије свега поријекло 45 милиона куна које је Мамићева супруга наводно уплатила у државни буџет највећа је мистерија, читаве приче, а нико од извора овог листа или није знао или није желио говорити о поријеклу новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана