Завршен скуп испред Владе Црне Горе: Скандирали "Издаја"

Срна
Завршен скуп испред Владе Црне Горе: Скандирали "Издаја"

ПОДГОРИЦА- У Подгорици је завршено окупљање грађана испред зграде Владе Црне Горе поводом сједнице Генералне скупштине УН о нацрту резолуције о Сребреници.

Грађани, који су се окупили смаоиницијативно, носили су српске, руске и заставе краљевине Црне Горе, те скандирали "издаја, издаја" и кличу "Косово - Русија", "Србија - Српска".

Разишли су се због јаког пљуска са грмљавином.

Полиција је раније око 16.часова поставила ограду око зграда Владе, Предсједништва и Скупштине Црне Горе, а саобраћај у главној улици је обустављен.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе саопштило је да данашњи скуп испред зграде Владе, који су путем друштвених мрежа и медија најавили представници појединих невладиних организација и удружења, није пријављен.

Српске патриотске организације су са јучерашњег скупа испред Владе Црне Горе поручиле да се народ Црне Горе не мири са намјером Владе Милојка Спајића да подржи приједлог резолуције о Сребреници и намјере да Срби буду проглашени геноцидним.

Јучерашњи протест организовали су представници 11 организација из Црне Горе, који су поручили да је Влада на најгрубљи начин показала да не уважава управо жртве српског народа и да је национална дужност одупирање још једном покушају да се Србима као народу наметне колективна кривица. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана