Завршен састанак лидера Брдо-Бриони: Неслагање око закључака и декларације

Танјуг
Завршен састанак лидера Брдо-Бриони: Неслагање око закључака и декларације

БРДО КОД КРАЊА - Пленарни састанак лидера земаља западног Балкана у оквиру процеса Брдо - Бриони управо је завршен и очекују се изјаве учесника.

Како је било предвиђено, састанак је требало да се заврши прије сат времена, али како репортер Тањуга незванично сазнаје он је продужен због неслагања лидера западног Балкана око закључака и декларације са тог скупа у Словенији.

Учесници скупа ће се, послије ручка, обратити на заједничкој конференцији за штампу.

Конференцији и ручку неће присуствовати предсједник Србије Александар Вучић због заказаног сусрета са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у Бриселу.

Вучић је поводом данашњег самита, скренуо пажњу у петак, да је добио приједлог закључака данашњег Самита у којем стоји да се сви учесници противе промјени граница.

Како је навео, он је унио један мали амандман, који је сада "пакао за њих".

"Само сам ставио да противљење промени граница буде у складу са Повељом Уједињених нација", рекао је Вучић.

Састанку се одвијао иза затворених врата, односно без медија, а њему су присуствовали предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Хрватске Зоран Милановић, предсједник Албаније Илир Мета, предсједник Црне Горе Мило укановић, чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Жељко Комшић, Шефик Џаферовић, предсједник Македоније Стево Пендаровски и предсједница привремених приштинских институција Вјоса Осман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана