Завршен састанак код Милатовића: Отворене бројне теме, дијалог се наставља

Танјуг
Foto: Танјуг

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић састао се данас са представницима изборних листа за парламентарне изборе, након чега су представници политичких странака рекли да су на њему отворене бројне теме.

Носилац листе Покрета Преокрет Срђан Перић рекао је након састанка са Милатовићем да је овај сусрет сигнал да могу да се воде цивилизовани разговори.

"Ово није скуп који одређује договор али је сигнал да се могуводити цивилизовани разговори", рекао је он, преноси РТЦГ.

Андријан Вуксановић из ХГИ казао је да ова кампања протиче у другачијој атмосфери него иначе.

"Отворили смо многе теме и отворили питања која нас чекају", казао је он и поручио да је на том путу потребно заједништво.

Генци Ниманбегу саопштио је да Албанска алијанса жели дијалог.

"Ми из Албансе алијансе желимо дијалог, много је тема које не могу да се стављају под тепих. Да се рјешавају проблеми. Цијеним да ћемо конзистетно радити на једнакости у Црној Гори", казао је Ниманбегу медијима након састанка.

Дејан Вукшић из Народне коалиције саопштио је да су се промјене које су наступиле осјетиле и кроз чињеницу да је предсједник државе Јаков Милатовић позвао све носиоце. 

"Отворили смо теме које су присутне на политичкој сцени", рекао је Вукшић.

Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић казао је након састанка да су консултације добре.

"Наставићемо их и након избора јер ћемо бити најјача партија", поручио је Спајић.

Састанку су присуствовали председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, Адријан Вуксановић из Хрватске грађанске иницијативе, Владимир Јоковић - Социјалистичка народна партије и Демос, Дејан Вукшић из Народне коалиције, Генци Ниманбегу из Албанске алијансе. На састанак су дошли и Срђан Перић из Преокрета, Небојша Медојевић - Покрет за промене, Драгица Перовић Ивановић из коалиције Ми можемо, Абаз Диздаревић из коалиције Заједно, Милојко Спајић - Покрет Европа сад, Алекса Бечић из коалиције Храбро се броји и Ник Ђељошај из Албанског форума.

Састанку нису присуствовали носилац изборне листе коалиције "За будућност Црне Горе" Милан Кнежевић, носилац листе Социјалдемократске партије Црне Горе Никола Ђурашковић и Владимир Лепосавић који је на челу Народног покрета "Правда за све" Владимир Лепосавић.

Милатовић је раније рекао да састанком жели да допринесе политичком дијалогу о кључним темама за даљи развој државе. Казао је и да неће учествовати укампањи за парламентарне изборе, испред Покрета Европа сад, јер, истиче, на тај начин жели да пошаље поруку да је предсједник свих грађана.

Носилац листе коалиције "За будућност Црне Горе", Милан Кнежевић поручио је раније, са конвенције у Пљевљима, да се неће одазвати Милатовићевом позиву, док је носилац листе "СДП - За нашу кућу", Никола Ђурашковић, који се такође није појавио на састанку, рекао да Милатовић, као предсједник свих грађана, треба да одбаци страначку књижицу јер их, како је казао, види као учешће у кампањи.

На састанку није био ни носилац листе "Правда за све" Владимир Лепосавић који је поручио да Устав препознаје само консултације за мандатара за састав нове Владе, као и да овакав вид консултација није предвиђен Уставом.

Парламетарни избори у Црној Гори расписани су за 11. јун.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана