Затражена блокада имовине браће Мамић

Срна
Затражена блокада имовине браће Мамић

​ Загреб - Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК)затражила је блокаду имовине челних људи загребачког Фудбалског клуба "Динамо" браће Зорана и Здравка Мамића, који су у истражном затвору због злоупотребе положаја, мита и утаје пореза.

Ријеч је о аутомобилима, мањем броду, два стана на загребачком Цвјетном тргу и породичној кући Здравка Мамића на Тушканцу.

УСКОК сумњичи Мамиће, извршног директора Хрватског фудбалског савеза Дамира Врбановића и порезника Милана Пернара да су оштетили "Динамо" за око 15,5 милиона евра, а буџет Хрватске за око 1,6 милиона евра необрачунатог и неплаћеног пореза и дажбина.

Осим ове истраге, на адресе тужилаштва посљедњих година стигло је неколико озбиљних оптужби на рачун браће Мамић.

Навијачи су УСКОК-у доставили цјелокупну документацију у којој тврде да су одговорне особе из "Динама" и набавком сједишта оштетиле "Динамо" за око осам милиона евра, преносе медији.

Мамићи су приведени у суботу на граничном прелазу Горичан приликом повратка из Словеније гдје су фудбалери "Динама" били на припремама.

УСКОК је дан раније донио рјешење о провођењу истраге против Мамића, Врбановића и порезника које сумњичи за злоупотребу положаја и овлаштења, те подстицање на злоупотребу, давање и примање мита, утају пореза и помагање при утаји пореза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана