Заражено 240 здравствених радника у Новом Саду

Срна
Заражено 240 здравствених радника у Новом Саду

НОВИ САД - Вирус корона је од почетка епидемије заразио укупно 240 здравствених радника у Војводини, изјавио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Гојковић је појаснио да су се од почетка епидемије заразила 173 здравствена радника у Војводини у установама које су под ингеренцијом Покрајинске владе.

“Седамдесетак медицинара који живе у Војводини, а раде на територији Београда и других градова Србије, такође је оболело. Тако да то чини број од укупно 240 здравствених радника Војводине који су оболели од корона вируса”, рекао је Гојковић.

Он је додао да се, осим љекара, у ту бројку убрајају и људи који чине немедицинско особље, као и стоматолози и остали стручњаци из приватне праксе, пренијели су београдски медији.

Пелемиш: Вирус не бира узраст, умиру и млади

Инфектолог Мијомир Пелемиш рекао је од да вируса корона сви могу да оболе, а да се показало да умиру и млади људи, без иједне друге болести.
“Сви могу да оболе само је питање какав ће бити исход. Вирус се није променио, од почетка је овде, активан је и даље и показало се да, нажалост, умиру и млади људи без иједне друге болести”, рекао је Пелемиш.

Он је истакао да је у питању вирус који је веома активан и упитао зар то није довољно да би се поштовале мјере, пренијели су београдски медији.

У Србији је у посљедња 24 сата откривено још 325 особа заражених короном, а осам пацијената је преминуло. Само дан раније вирус је однио 11 живота, што је највећи број преминулих у једном дану од почетка епидемије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана