Загреб: Бившег официра ХВО-а убила албанска мафија?

Агенције фото: index.hr
Загреб: Бившег официра ХВО-а убила албанска мафија?

Загреб - Пензионисани официр ХВО-а Винко Жуљевић Клица, којег су раније повезивали са загребачким мафијашким подземљем, убијен је у Загребу у јутарњим часовима.

Неколико непознатих нападача извукло је Жуљевића из аутомобила, усмртили су га, а нешто касније запаљен је аутомобил марке “Шкода” босанско-херцеговачких регистарских ознака за коју се претпоставља да је припадала убицама, јавља index.hr.

Ватрогасци су запаљену “Шкоду” успjешно угасили, а нове детаље везане за убиство Жуљевића откриће тек полицијски увиђај.

“У овој фази истраге не можемо потврдити да пронађени аутомобил има везе са убиством у загребачком насељу Сесвете, још се истражују све околности и ништа није искључено”, рекли су из загребачке полиције, јавља Хина.

Запаљени аутомобил био је украден.

“Прије три године су га украли, само вам то могу рећи”, изјавио је за РТЛ власник аутомобила.

Консултант за пословну и јавну сигурност, магистар криминалистике Жељко Цвртила, казао је за ХРТ како се сада уништавају трагови.

“Предузима се све да се ти трагови униште. Такви случајеви се тешко завршавају”, изјавио је Цвртила.

Према појединим сазнањима, убице не припадају хрватској, већ албанској мафији.

“Према информацијама до којих сам ја дошао, било је седам до десет убица. Убиство је помно планирано и полиција неће наћи никакве аматерске грешке. нажалост грађана, полиција и сигурносне службе су подбациле по питању превентиве. Требало је да наслуте шта се догађа.”, казао је Берислав Јелинић, новинар који годинама прати мафију у Хрватској, за ХТВ.

Према ријечима очевидаца Жуљевић се до мјеста трагедије довезао својим аутомобилом. Он се враћао са недјељне мисе када је у њега испаљено неколико хитаца, од чега један у главу.

Шира јавност памти Клицу из случаја убиства Бугарина Веселина Маринова. У њега је Клица 2002. године испалио неколико хитаца из “магнума” у кафићу “НБА” у Загребу. Но, суд је закључио да се радило о самоодбрани и на крају је Клица правоснажно ослобођен оптужбе за тешко убиство, пренео је портал dnevno.hr.

Био је на гласу као један од опаснијих људи у Загребу, који је иза себе имао логистичку подрску неких бивших војника ХВО-а, који су након рата из БиХ дошли у Загреб.

Био је сувласник заштитарске агенције Balic.Eric. Security, кум му је био Владо Рајић који је недавно био ухапшен због кривотворења и изнуде и због цурења поверљивих података о криминалистичким истрагама, наводи Dnevno.hr.

Током 1990-их био је и пријатељ Вјеке и Марка Слишка који су касније убијени у Загребу, а налогодавци њихових убистава никада нису откривени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана