Задар: Отео дјевојку, па бјежао полицији

Срна
Задар: Отео дјевојку, па бјежао полицији

ЗАДАР - Мушкарац, који је пријављен полицији у Задру да је отео осамнаестогодишњу дјевојку, ухапшен је након покушаја да побјегне патроли и судара са полицијском возилом.

Четрдесетједногодишњи мушкарац је приликом удара у полицијско возило задобио тешке повреде, а лакше су повријеђени дјевојка која је била са њим у возилу и два полицијска службеника.

Полицији у Задру јуче је пријављено да је четрдесетједногодишњак на силу угурао осамнаестогодишњу дјевојку у нерегистровани "голф", те да је потом одвезао. Одмах по дојави полиција је започела потрагу за возилом и особама.

Полиција је нешто касније уочила возило и покушала да уз звучне и свјетлосне сигнале заустави возача који се оглушио и наставио је вожњу.

Приликом бијега возач је ударио у полицијско возило које се прикључило потјери, након чега се зауставио, те су га полицајци савладли уз употребу средстава присиле. Тада је у његовом возилу затечена и женска особа.

Након што му је указана љекарска помоћи, над ухапшеним је проведена криминалистичка истрага, надлежном тужилаштву је поднесена кривична пријава, а он је одведен у притвор.

На терет су му стављена кривична дјева противправно одузимање слободе, присила према службеној особи и оштећење туђе ствари.

Утврђено је да је мушкарац нерегистрованим возилом управљао прије стицања права на управљање и у вријеме изречене мјере забране управљања возилом под утицајем алкохола од 1,41 промила алкохола у организму, те да није поступао по изданим наредбама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана