Вуковар: Чланови СДСС-а напустили свечану сједницу због Мерчепа

Агенције
Вуковар: Чланови СДСС-а напустили свечану сједницу због Мерчепа

Вуковар - Чланови Самосталне демократске српске странке /СДСС/напустили су данас свечану сједницу Градског вијећа Вуковара, јер је на њу позван и Томислав Мерчеп који је оптужен за ратне злочине над српским цивилима почињене на подручју Пакрачке Пољане, Загреба и Кутине 1991. године.

Замјеник градоначелника Вуковара Срђан Милаковић и посланик у хрватском Сабору Драган Црногорац изашли су са одборницима СДСС-а из сале непосредно прије почетка свечане сједнице која је одржана поводом обиљежавања Дана града, пошто је у првом реду међу званицама био и Мерчеп.

“Иако не желимо да ми одређујемо ко је позван у својству госта на свечану сједницу, преко оваквих ствари не можемо да пређемо”, рекао је Црногорац, преносе хрватски медији.

Према његовим ријечима, за госта је позван човјек коме се суди за ратне злочине почињене над Србима.

“Дата му је част од града Вуковара. Не желимо да Вуковар даје било коме мјеста у том простору, поготово што је ријеч о човјеку оптуженом за убиство припадника наше заједнице. Тај судски процес годинама траје”, нагласио је Црногорац.

Он је рекао да су салу напустили након што су заузели своја мјеста и у тренутку када су видјели да је у салу ушао и Мерчеп.

“Ми немамо што да радимо у таквом друштву. Крајње је недолично од града Вуковара да се позивају за госта особе које су осумњичене за ратне злочине”, додао је Црногорац.

Предсједник Градскога вијећа Игор Гаврић рекао је на сједници да је задовољан напретком и до сада учињеним у овом граду, али и да је незадовољан односом хрватске Владе која је у Вуковар “бацила неколико отровних стрелица, каква је и увођење двојезичности”.

“Испоштоваћемо одлуку Уставног суда Хрватске и спријечити постављање двојезичних плоча. Оне у Вуковару нису никада биле нити ће икада бити”, тврди Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана