Вучуровић: Кривокапић шири антисрпство и мржњу

Танјуг
Foto: agencije

ПОДГОРИЦА- Српство и Српска православна црква (СПЦ) су у темељима Црне Горе и она структура која то негира директно ради против црногорске државе, изјавио је посланик Нове српске демократије, чланице Демократског фронта Јован Вучуровић.

Он истиче да се врло јасно показује да монтенегринске структуре у континуитету желе продубљивање подjела, што се може видети и по наступима Ранка Кривокапића.

"Он се, гле чуда, нашао на позицији министра спољних послова и од првог дана по преузимању функције шири антисрпство, мржњу према већинској Црној Гори и према Србији", каже Вучуровић за подгорички Дан.

Вучуровић подсjећа да су УРА и СНП изјављивали да ДПС Мила Ђукановића неће бити у власти, али оно што, како каже, гледамо, а и што чујемо од представника ДПС-а, јесте да ће они врло снажно учествовати у власти.

"Ускоро ћемо видети о којем се обиму ради. То није добро, јер уместо да ДПС буде уклоњен са политичке сцене као организација чији је врх мафијашки и која је три деценије уништавала Црну Гору, сада им се отвара простор да поново малтретирају грађане и државу. То није добро и они који им то омогуће мораће то да појасне народу који је 30. августа гласао за промене", навео је Вучуровић.

Нада се, каже, да смо сви научили да нема слободне и демократске Црне Горе све док се Мило Ђукановић налази на било којем месту одлучивања.

"Он мора пред законом да одговара за бројна недела, а не да буде политички фактор који се било шта пита. Наша је обавеза да његову политику сравнимо са земљом како никада више Црна Гора не би дошла у позицију да буде опљачкана, уништена и понижена", рекао је, између осталог, Вучуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана