Возач аутобуса из БиХ изазавао несрећу, погинула жена

Г.С.
Возач аутобуса из БиХ изазавао несрећу, погинула жена

ЗАГРЕБ - У саобраћајној несрећи на путу А3 код Иванић Града у Хрватској погинула је 73-годишња пензионерка, а утврђено је да је несрећу скривио возач аутобуса њемачких таблица, 52-годишњи држављанин Босне и Херцеговине.

Како преносе хрватски медији, возач аутобуса је ухапшен и приведен на криминалистичко истраживање, а кривична пријава поднијета је државном тужилаштву, саопштено је из Полицијске управе загребачке (ПУЗ).

Ријеч је о несрећи у којој су учествовали аутомобил, камион и аутобус. Из ПУЗ-а су саопштили да је у петак, око 14,25 сати, 52-годишњи возач држављанин Босне и Херцеговине управљао аутобусом њемачких таблица, а кретао се десном саобраћајном траком у смјеру истока.

Међутим, десило се то да возач из БиХ није прилагодио брзину кретања возила условима на путу, магли и колони возила те стога није правовремено зауставио возило и налетио је на теретни аутомобил марке VW кеди загребачких таблица којим је у истом смјеру управљала 44-годишњакиња. Од силине налета VW је потиснут под теретно возило, босанскохерцеговачких таблица, којим је управљао 49- годишњи возач држављанин Босне и Херцеговине, а кретао се истом саобраћајном траком.

У овој несрећи погинула је 73-годишња путница из фолксвагена, док је 44-годишњакиња, која је управљала овим возилом тешко повријеђена и  хитно пребачена у Клиничку болницу у Дубрави.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана