Водени топови и шок-бомбе у Скопљу, има повријеђених

Б92
Водени топови и шок-бомбе у Скопљу, има повријеђених

Скопље - Македонска полиција воденим топовима и шок-бомбама покушава да растјера демонстранте који већ неколико сати протестују испред зграде владе.

Осим тога, скопски медији тврде да има повријеђених, пише Б92.

Најмање пет особа, укључујући и полицајце, повријеђено је у сукобима демонстраната и полиције испред сједишта владе у Скопљу, који су избили пошто је опозициони Социјал-демократски савез објавио да је премијер Никола Груевски, прије неколико година, покушао да заташка убиство.

Никола Груевски је раније током дана, готово четири године од смрти Мартина Нешковског, да је њега убио полицајац на дужности Игор Спасов.

За сада, полиција је привела најмање четири особе, јавља скопска телевизија Нова.

Одмах послије објављивања садржаја прислушкиваног разговора неколицине званичника владе, присталице опозиције су се окупиле у центру Скопља, а тензије су расле како је растао и број демонстраната.

У једном тренутку дошло је до инцидента када су у двориште владе хтјели да уђу демонстранти, међу којима је био и брат убијеног Александар Нешковски, преноси скопска ТВ А1.

Четворо-петоро припадника полиције га је напало и спријечило да уђе у зграду владе и разговара са неким од надлежних.

Демонстранти узвикују: “Убице, убице”, “Оставка” и “Спустите штитове”, а у првом реду међу демонстрантима је породица убијеног Нешковског.

Медији јављају да је стање веома напето и да су грађани посебно револтирани јер полиција снима протест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана