Владимир Кокановић нови предсједник Савеза Срба Словеније

Танјуг
Foto: Савез Срба Словеније

ЉУБЉАНА- За новог предсједника савеза Срба Словеније изабран је Владимир Кокановић, за новог генералног секретара Данијел Игрец, док су чланови Савеза остали Весна Бајић Стојиљковић, Јасмина Крапше и Милош Демоњић, одлучено је на ванредној скупштини Савеза.

Сједница Савеза одржана је у недјељу у Парохијском дому Српске православне цркве у Љубљани, а поред новог руководства изабрани су Предсједништво, Извршни одбор, Генерални секретаријат, Надзорни одбор, Дисциплинска комисија и Савјет.

На сједници су представљени и досадашњи пројекти, попут увођења српског језика као допунске наставе у словеначким основним школама, у оквиру ког је реализовано и неколико предавања у Марибору, Љубљани, Постојни и Коперу.

Такође, у јулу прошле године спроведено је путовање дјеце у Србију уз помоћ Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону српског Министарства спољних послова, а под покровитељством предсједника Србије.

Како се наводи, Савез ће до краја године реализовати и пројекат Свесрпски сабор, захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, којим ће бити обухваћени разноврсни културни и едукативни садржаји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана