Велико срце Миротића: Помаже изградњу куће седмочланој породици

novosti.rs
Велико срце Миротића: Помаже изградњу куће седмочланој породици

Послије љетошњег пресељења из НБА лиге у Барселону, Никола Миротић наставља са великим акцијама доброчинства, након што је средином ове године обезбиједио дом за породицу Варга из Вуковара.

Заједно са својом породицом, Никола је крајем септембра поново донирао 30.000 евра Хуманитарној организацији "Срби за Србе", овај пут за потребе изградње куће седмочлане породице Којовић са петоро дјеце из села Трешњевица у општини Сјеница.

Та организација саопштила је да седмочлано домаћинство чине родитељи Негосав и Сузара, као и њихово петоро дјеце - Немања (11), Викторија (9), Теодора (7), Виктор (6) и најмлађи Владимир (4).

Којовићи тренутно живе у кући коју су добили на коришћење од шумарског предузећа, у којем је Негосав запослен и ради као шумар. Поред његове плате, као додатни извор прихода та породица остварује право не дјечији додатак. У овом тренутку, они користе двије собе и спавају на укупно четири кревета.

"Којовићи су се прошле године задужили новчаним кредитом у банци и купили плац на којем су планирали да започну изградњу свог породичног дома. Захваљујући вишегодишњој сарадњи Хуманитарне организације 'Срби за Србе' и Николе Миротића, породица Којовић ће са својих петоро деце до краја 2019. добити новоизграђени и опремљен дом са основним кућним намештајем и белом техником, како би мали Којовићи имали пристојне услове за даље одрастање", саопштила је та хуманитарна организација, преноси портал "Новости.рс".

Миротић је на овај начин још једном показао велико срце, јер је и у прошлости било много акција у којима је у тешким ситуацијама помогао онима којима је помоћ била потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана