Варварско и неоусташко понашање у Вуковару

Срна
Варварско и неоусташко понашање у Вуковару

Београд - Министарство културе и информисања Србије са забринутошћу и жаљењем посматра најновије инциденте у низу који се односе на кршење законом заснованих права српског народа у Вуковару на кориштење ћириличког писма, оцијенивши их као варварско и неоусташко понашање.

“Варварски и неоусташки модели понашања могу само да оснаже свест српског народа о неопходности напора да се животодавна идентитетска обележја српске културе негују са додатном пажњом и бригом на целом српском културном простору”, наводи се у реаговању Министарства на најновије инциденте у Вуковару гдје је градоначелник Иван Пенава бацио на под приједлог Статута града писан ћирилицом.

На сједници Градског вијећа Вуковара дошло је до вербалног сукоба Пенаве и српских одборника, када је он бацио на под Статут града написан на ћирилици и запријетио Србима новим ратом, јавио је хрватски портал “Индекс”.

Одборник из реда Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Срђан Колар дао је Пенави Статут на ћирилици уз натпис на латиници “Да се боље разумијемо”, а Пенава га је бацио.

Пенава је гест српских посланика означио као “чин агресије у режији Српског народног вијећа, Милорада Пуповца и СДСС-а у Вуковару”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана