Унаприједити правосудну сарадњу Хрватске и Србије

СРНА
Унаприједити правосудну сарадњу Хрватске и Србије

Београд - Министар правде Србије Никола Селаковић и амбасадор Хрватске у Србији Гордан Маркотић сагласили су се данас да је сарадњу двије земље у области правосуђа потребно подићи на виши ниво и да је између правосудних институција пожељно успоставити директну комуникацију.

Селаковић и Маркотић разговарали су данас у Београду и о току преговора Србије са ЕУ, саопштено је из Министарства правде Србије.
Маркотић је рекао да се Хрватска суочавала са сличним проблемима у правосуђу као и Србија прије и током преговора и указао да је највећи добитак уласка земље у ЕУ процес промјена.

Говорећи о сарадњи и размјени искустава у вези са Поглављем 23, Маркотић је истакао да Хрватска може да пренесе своја преговарачка искуства и пружи експертску помоћ Србији, посебно узимајући у обзир да је и сама недавно постала чланица ЕУ.

Истичући значај такве сарадње Хрватске и Србије, Селаковић је указао да постоје многа добра рјешења Хрватске, која Србија треба да преузме или да из њих научи како да уреди свој правосудни систем, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана