Улцињ: Заплијењено 97 килограма сканка, кријумчар побјегао упркос потјери

Танјуг
Улцињ: Заплијењено 97 килограма сканка, кријумчар побјегао упркос потјери

ПОДГОРИЦА - Гранична полиција у Улцињу одузела је око 97 килограма сканка, а Одељење безбједности ухапсило је једну особу, док се за једном трага. `

Управа полиције саопштила је да је полиција у мјесту Дарза зауставила возило марке "шкода" албанских регистарских ознака, којим је управљао К. П. (29) из Албаније.   Након заустављања возач је нагло ставио у погон возило и том приликом окрзнуо возилом једног припадника граничне полиције у предјелу ноге.

Након тога је, кажу, услиједила потера за возилом, које је пронађено остављено и откључано у мјесту Круче.

"Полиција је у месту Клезна зауставила возило марке пасат албанских регистарских ознака којом је управљао А. Х. (30) из Албаније, а који се доводи у везу са К. П. и извршењем предметног кривичног дјела", истиче се у саопштењу.

Заплијењену дрогу, додаје се, пронашао је пас граничне полиције која је била одбачена, а коју ће вјештачити Форензички центар.

Истиче се да су пронађена 163 паковања са биљном материјом тамнозелене боје за коју се сумња да је сканк, укупне тежине око 96,8 килограма.

"По налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици А. Х. је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док се за К. П. интензивно трага", закључује се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана