Украјина заинтересована за капацитете Луке Бар

ГС
Лука Бар
Foto: Архива | Лука Бар

ПОДГОРИЦА- Министарство капиталних инвестиција Црне Горе доставило је Амбасади Украјине у Подгорици информацију о капацитетима Луке Бар, а поводом њихове заинтересованости за све врсте претовара сувих терета, течних терета и контејнера, односно за житарице, нафтне деривате и друге врсте робе у овој фази, саопштено је порталу подгоричког Дана из овог ресора.

"У случају постојања даљег интересовања са украјинске стране, неопходно је приступити преговорима са органима управљања привредних друштава која управљају лучким подручјем, као и органима управљања АД ''Монтекарго'', који би за циљ имали евентуално закључивање комерцијалних уговора", навели су из Министарства капиталнх инвестиција.

Подсјећају да Влада Црне Горе, у том случају, не би била уговорна страна, јер је ријеч о комерцијалним, а не међудржавним уговорима.

Из Министарства на чијем је челу Ервин Ибрахимовић поручују да су о условима и потенцијалним модалитетима сарадње, у складу са Законом о привредним друштвима, за преговоре и потписивање уговора овлашћени представници привредних друштава.

У саопштењу Министарства се додаје да су, имајући у виду значај оваквих комерцијалних послова, не само за Луку Бар, него и за остале привредне субјекте у Црној Гори, спремни да пруже пуну административну подршку како би се омогућили што бољи предуслови за реализацију комерцијалног уговора.

"Уколико би дошло до његовог закључења. Имајући у виду да на подручју Луке Бар постоје специјализовани терминали за суве расуте терете, терминал за течне терете, терминал за РО-РО и генералне терете/контејнерски терминал, Лука Бар сасвим извјесно може пружити све лучке услуге које су биле предмет начелног интересовања Амбасаде Украјине у Црној Гори", наводе из Министарства капиталних инвестиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана