Ухапшен Вук Вулевић

Глас Српске
Ухапшен Вук Вулевић

ПОДГОРИЦA - Један од осумњичених за убиство главног уредника подгоричког листа "Дан" Душка Јовановића, Вук Вулевић (34) из Берана ухапшен је у петак у њемачком граду Франкфурту на Мајни, по потјерници подгоричког Интерпола, јавиле су агенције.


Осим што је довођен у везу са убиством Јовановића, повезан је  и са шверцом 200 килограма кокаина из Латинске Aмерике у Луку Бар.

- Он је лишен слободе на франкфуртском аеродрому, а црногорско правосуђе потражује га ради присуства у кривичном поступку који се против њега води у Црној Гори због кривичног дјела убиство у покушају - саопштено је из црногорске Управе полиције.

Против Вулевића се такође, пред Вишим судом у Подгорици, води кривични поступак због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

- У току су контакти између надлежних органа Црне Горе и Њемачке ради Вулевићевог изручења нашој држави - каже се у саопштењу.

Управа полиције истиче да је хапшење Вулевића резултат професионалне међународне полицијске сарадње црногорске и њемачке полиције и непосредних контаката на нивоу криминалистичких полиција двије земље.

- Током тих контаката црногорска полиција је колегама у Њемачкој, између осталог, пружила податке на основу којих је ово лице лоцирано и ухапшено - додаје се у саопштењу.

Вук Вулевић је скоро годину послије убиства Јовановића био у бјекству, а црногорска полиција узорак за ДНК анализу добила је од колега из Копенхагена, који су с Вулевићем одраније "имали посла".

За убиство Душка Јовановића је званично оптужен био само Дамир Мандић из Подгорице, али је на крају судског процеса ослобођен, на шта се жалило надлежно тужилаштво.

Вулевићу се судило и због учешћа у ликвидацији високог полицијског функционера Славољуба Шћекића.

Оптужница

Врховно тужилаштво Црне Горе недавно је подигло оптужницу против Вулевића због убиства држављанина БиХ Фаиза Кадрића у Цириху априла 1999. године. Истом оптужницом обухваћен је и Подгоричанин Златко Aјковић (37), који је још увијек у бјекству.

Вулевићу и Aјковићу се, поред убиства Кадрића, оптужницом коју је ванрасправно вијеће одбило, ставља на терет и да су истом приликом покушали да убију више особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана