Ухапшен један од шефова подгоричке ћелије шкаљарског клана

ГС
Ухапшен један од шефова подгоричке ћелије шкаљарског клана

БУДВА - Игор Крстовић (38), који је према пполицијским подацима један од шефова подгоричког огранка шкаљарског криминалног клана ухапшен је синоћ у Будви, пишу Вијести.ме.

Из Управе полиције саопштено је да је ухапшен у акцији Сектора за борбу против криминала и будванских полицајаца, а уз подршку Специјалног полицијског одјељења.

-И.К. се потраживали по потјерници НЦБ Интерпола Подгорица због сумње да је извршио кривична дјела стварање криминалне организације и кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и више кривичних дјела из области прања новца, као и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело изазивање опште опасности - саопштили су из Управе полиције.

У званичном саопштењу написали су да је ријеч о "високорангираном припаднику једне криминалне групе која је спроводила криминалне активности на територији Црне Горе".

-У активности лишења слободе И.К. учествовали су службеници Сектора за борбу против криминала, Специјалног полицијског одјељења и Одјељења безбједности Будва. Службеници Сектора за борбу против криминала настављају интензивне и одлучне активности са примарним фокусом на неутралисање дјеловања организованих криминалних група и са њима повезаних лица - казали су из УП.

Црногорска полиција за Крстовићем је трагала од краја новембра прошле године, када је избјегао хапшење.

У акцији спроведеној тада слободе су лишени Подгоричани Саша Анђушић и Борис Добровић, осумњичени за кривична дјела стварање криминалне организације и прање новца.

Крстовић је у јануару 2020. године тешко рањен у Зети, а за саучесништво у покушају убиства тог тридесетосмогодишњака одговарају припадници подгоричке ћелије кавачког клана Видоје Станишић и Драгиша Булатовић.

Двије године прије него је рањен, полицајци су од њега привремено одузели два скупоцјена аутомобила - “BMW и “мини морис”, 182.450 евра, мачету, купопродајне уговоре, криптоване телефоне... Из Управе полиције тада су саопштили да је Крстовић безбједносно интересантна особа и да је његова кућа претресена у наставку борбе против организованих криминалних група. Осим тога, од Зећанина су тада одузели метални бокс, два ножа на преклапање, бибер спреј, фасциклу са више купопродајних уговора чији су предмет непокретности...

Он је био дио екипе која је крајем јуна 2017. године, у буванској дискотеци “Трокадеро” малтретирала познатог црногорског спортисту и сина једног од највиших Владиних функционера. Иста екипа након тог инцидента насртала је на полицију, али због тога нико није процесуиран.

Припадници специјалне полиције неколико дана касније, ушли су у ту дискотеку и претресли групу у којој су били Крстовић, сада покојни Милић Миња Шаковић... али ништа од недозвољених предмета нису пронашли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана