Учесница протеста исjекла чланску карту: Пленковићу, силазим са рингишпила

ГС
Учесница протеста исjекла чланску карту: Пленковићу, силазим са рингишпила

ЗАГРЕБ - Једна од учесница протеста пољопривредника у Хрватској јавно је пресјекла чланску карту владајућег ХДЗ-а Андреја Пленковића, а снимак овог њеног геста и поруку премијеру је објавио на "Фејсбуку" Миленко Билић, члан Штаба за одбрану хрватског села.

- Цјењени господине Пленковићу и ви из правоснажно осуђене организације, познатије као ХДЗ. Ево погледајте шта ради госпођа која је чланица ХДЗ-а од 1989. - чује се глас на снимку, за који се претпоставља да припада Билићу, пренио је хрватски портал Индекс.

Жена која се представила као Драгица Кончић Курбановић у обраћању премијеру је поручила:

- Господине Пленковићу, пошто ви стално говорите да нас прате и подржавају мале странке, ево вам чланска исказница ХДЗ-а. Ограђујем се од вас. Силазим с рингишпила. Господине Пленковићу, ово што сте направили Славонији, славонском селу и човјеку, у моје име нисте смјели направити - навела је она.

Навела је и да актуелна влада на челу с Пленковиће пуно људи уништила са вакцинама.

- Натјерали сте нас. Мене нисте. Натјерали сте нас да вам предамо здраве свиње. Сад нас тјерате да вам предамо своје здраве кокошке и пилиће. Неће моћи, господине Пленковићу. Ево вам мој одговор. Силазим с рингишпила - рекла је жена која је маказама исјекла чланску карту ХДЗ-а, док су њен гести окупљени учесници протеста пропратили аплаузом.

Позвала је Пленковића да никада више не говори у њено име.

- Желим ти све оно што ти желиш Славонцима. Збогом пошао - рекла је ова учесница протеста и чланску карту ХДЗ пацила у ватру.

Пленковић је у петак рекао да нема намјеру да разговара са пољопривредницима у протесту, који су незадовољни владиним мјерама за сузбијање свињске куге, те да је овај протест политички мотивисан.

Учесници протеста су, међутим, најавили радикализацију протеста и блокаду цијеле државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана