Убијен познати љекар из Скопља: Његово беживотно тијело пронађено у аутомобилу

ГС
Foto: Илустрација

СКОПЉЕ - У близини скопске поликлинике Железара мртав је пронађен породични љекар Ацо Трповски, потврдио је за скопске медије директор ове здравствене установе Александар Вељановски.

Тијело љекара је пронађено синоћ око 23 сата у аутомобилу са убодним ранама по тијелу. Трповски је имао 67 година и бавио се приватном праксом. Предсједница Удружења приватних породичних љекара др Лилија Чолакова Дервишова рекла је за скопски „Слободен пећат“ да је ријеч о врхунском љекару, са огромним искуством и да је цијела љекарска струка у шоку због ове трагедије.

Из МУП-а је саопштено да је А.Т. (67) из Скопља затечен са убодним ранама у свом возилу марке „киа“ на паркингу испред поменуте поликлинике. Пронашли су га, кажу, синови, који су пошли да га траже пошто се није вратио послије посла кући, преноси К1.

Полиција предузимам све мјере за расветљавање овог случаја, а из Основног јавног тужилаштва у Скопљу кажу да је на лицу мјеста извршен увиђај и да је наложена обдукција. Из Љекарске коморе су најоштрије осудили убиство љекара и истакли да се ниједна врста насиља у друштву не смије толерисати, јер насиље није одговарајући начин рјешавања проблема.

- Истичемо јавни захтјев да надлежне институције хитно поступе по овом случају и предузму све неопходне мјере да се утврде околности под којима се догађај десио и да се, сходно томе, пронађе и санкционише починилац“, наводи се у саопштењу Љекарске коморе, пренијели су скопски медији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана