Убица из Сплита добио утицајног адвоката, ангажовала га група с Facebookа

index.hr
Убица из Сплита добио утицајног адвоката, ангажовала га група с Facebookа

СПЛИТ - Сплитског троструког убицу Филипа Завадлава браниће утицајни адвокат Бранко Шерић.

Потврдио је то сам Шерић Indexу након што Завадлава јутрос нису успјели испитати у Државном тужилаштву у Сплиту јер је због растројености проглашен расправно неспособним те је одлучено да га пошаљу на психијатрију у затворску болницу у Загребу.

"Точно је да ћу га заступати. Управо траје испитивање код суца истраге након чега ће највјеројатније бити послан у Светошимунску болницу у Загребу. Тамо ћу га одмах посјетити", рекао је Шерић.

На питање ко га је ангажовао, је Шерић је, наиме, један од познатијих хрватских адвоката који се засигурно не добија по службеној дужности, рекао је да га је ангажовала група подршке Завадлову са Facebookа.

"Мене је ангажирала ова група за подршку Филипу Завадлаву", рекао је.

На питање каква група рекао је:

"Па имате је на интернету, има 16.000 фанова", рекао је Шерић потврђујући оно што је тешко било повјеровати на прву, да га је заиста ангажовала Facebook група подршке Завадлаву.

Шерића је упитан има ли већ какав план за одбрану.

"Имам, али не могу детаљније коментирати. Прво ћу га посјетити, то је прва ствар. Имам комплетне информације о случају, контактирао сам и жупанијског државног одвјетника и суца истраге", рекао је Шерић.

На питање у каквом је стању осумњичени убица те да ли је потпуно изгледно да ће бити послат у Загреб.

"Тако је. Тренутно данас није убројив, то је стање данас, а какви ће бити резултати вјештачења и налази у Светошимунској, то ћемо видјети", поручио је Шерић у разговору за Index.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана