У Сплиту запаљена лутка с ликом Милорада Пуповца

Срна
У Сплиту запаљена лутка с ликом Милорада Пуповца

Сплит - Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац изјавио је, поводом инцидента код Сплита гдје су учесници карневала спалили лутку с његовим ликом, да је ријеч о несретним људима, срединама и друштву које никако да се суочи са собом.

“То друштво никако да упита - А шта сам ја учинио да ми не буде тако како јесте и јесам ли и мало крив за то кроз шта сам прошао, за то што се догодило? Та врста суочавање се, нажалост, није догодила”, рекао је Пуповац за “Спутњик”.

Он је нагласио да ће учинити оно што раде Јевреји када им се догађа нешто лоше и када се људи према њима лоше односе, односно да ће се прво питати шта је сам учинио, гдје је згријешио да ти људи ово раде.

На карневалу у Каштелима током викенда симулиран је линч српских спортиста на сплитској риви и запаљена лутка са ликом предсједника Српског народног вијећа Милорада Пуповца.

Окупљени грађани су са одбројавањем пропратили спаљивање лутке на ломачи, узвикујући “Пуповац се претворио у пепео”.

Подсјетимо, статуа Жељка Комшића, члана Предсједништва Босне и Херцеговине, у обилку Тројанског коња била је главна атракција на јучерашњем карневалу у Чапљини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана