У Сплиту поново графити мржње према Србима (ФОТО)

Срна
У Сплиту поново графити мржње према Србима (ФОТО)

СПЛИТ- Графит мржње према Србима с позивом на насиље и уз потпис "усташе" исписан је на вратима једне зграде у сплитској четврти Грипе, објавио је портал "Новости".

Након бројних графита говора мржње и антисемитизма на сплитским Грипама који су се појавили прошлог мјесеца, а који су избрисани, овај графит је освануо јуче, а уклонили су га сами станари након позива локалних званичника.

На овај инцидент реаговао је Градски котар Грипе, чији је предсједник Карло Пилко позвао грађане да без страха пријаве починиоце.

Прошли мјесец у неколико дана на просторијама Друштва Црногораца и пријатеља Црне Горе "Перпер" Сплит на Грипама освануле су сличне поруке с усташким симболима, порукама мржње и пријетњама.

Тек што су избрисане истог дана сличне су се појавиле и у центру Сплита, гдје су на зиду зграде Хрватског народног позоришта Сплит црвеним спрејом исписане антисемитске и националистичке поруке, уз истицање усташких симбола, па на аутобуској станици у Вуковарској гдје су непознати починиоци написали "Јуден раус", уз стилизовано латиничко "У" с крстом, навео је портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана