У Кумровцу се обиљежава 130. годишњица Титовог рођења

Танјуг
Foto: Tanjug

КУМРОВЕЦ - Уз 130. годишњицу рођења Јосипа Броза Тита, у Кумровцу се ове суботе одржава традиционална манифестација Дан младости - радости која је, у организацији Савеза друштава Јосип Броз Тито Хрватске, Крапинско-загорске жупаније и Општине Кумровец, окупила више хиљада људи.

''Када се оволики број људи окупи, а долазе са скоро свих простора бивше нам заједничке државе, онда се врло оправдано поставља питање шта их то окупи'''', рекао је Јован Вејновић, предсједник Савеза друштава ''Јосип Броз Тито'', пренела је Хина.

„Разлог је сећање, не само на прошлост, него на време у којем смо живели и богатије и сигурније", казао је Вејновић.

Окупљенима се обратио и бивши хрватски предсједник Стјепан Месић који је истакао да мора да одговори онима који кривца за злочине који су се догодили на крају Другог свјетског рата траже на погрешној страни.

„Кривци су они који су покушали наци-фашизмом промјенити односе у свијету. Кривци су они који су створили злочинацки режим, они који су чинили злочине четири године рата. То су кривци који су након рата збрисали, побјегли главом без обзира, али злато нису заборавили", истакао је Месић.

У Кумровцу се окупило више хиљада људи, а организатори сматрају да је ријеч о највећем овогодишњем окупљању везаном за Јосипа Броза Тита на простору бивше СФРЈ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана