У Хрватској од данас попуштање мјера

Срна
Foto: Архива

ЗАГРЕБ - У Хрватској су од данас на снази блаже епидемиолошке мјере које предвиђају и отварање тераса кафића, те радно вријеме од 6.00 до 22.00 часа.

Гости могу бити послуживани на терасама, али само на отвореним дијеловима објеката, док се преграде морају уклонити како би ваздух могао да циркулише.

Столови и даље морају бити међусобно удаљени три метра како би се обезбиједило растојање међу гостима за различитим столовима од минимално метар и по, а није допуштено пуштање музике како гости не би гласно причали и тако повећавали ризик од заразе.

Приликом уласка у затворени дио угоститељског објекта, који је допуштен само ради кориштења тоалета, неопходно је носити маску.

Када је ријеч о спорту, допуштени су само тренинзи без контаката међу спортистима, дворане се морају редовно провјетравати, а у тим спортским објектима једно лице може заузимати 20 метара квадратних.

Тренинзи групних спортова, попут фудбала и кошарке, могу се одржавати, али само тако да се ради на кондицији и вјештинама које не укључују међусобни контакт, односно може се тренирати, али без утакмица у којима долази до контакта.

 

Карантин ће трајати 14 дана, умјесто 10, колико је било до сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана