У Црној Гори ухапшен извршни директор Руске кошаркашке федерације

Srna
У Црној Гори ухапшен извршни директор Руске кошаркашке федерације

Подгорица, - Управа полиције МУП-а Црне Горе саопштила је да је у Херцег Новом, по потјерници Интерпола Москве, ухапшен извршни директор Руске кошаркашке федерације чији су инцијали Д.Д. јер је оштетио Кошаркашки савез Русије за 44 милиона рубаља /око 590.000 евра/.

У саопштењу је наведено да је овом лицу одређен екстрадициони притвор и приведен надлежном судији за истрагу Вишег суда у Подгорици.

Полиција наводи да је Д.Д. ухапшен ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку, који се против њега води пред надлежним судом у Москви.

"Он је ово кривично дјело починио обављајући послове извршног директора Руске кошаркашке Федерације, коришћењем свог положаја. Он је са још неколико лица основао неколико компанија са којима је уговорио и потписао фиктивне уговоре на штету Руске кошаркашке Федерације у износу од око 44 милиона рубаља", наводи се у саопштењу.

Црногорска полиција саопштила је да је идентификовала локацију на којој борави Д.Д, након чега је он лишен слободе.

"Слиједи комуникација надлежних органа Црне Горе и Руске федерације ради изручења овог лица Руској Федерацији", наведено је у саопштењу црногорске Управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана