У Црној Гори пронађена опрема украдена са Аерома Ћилипи током напада на Дубровник

Танјуг
У Црној Гори пронађена опрема украдена са Аерома Ћилипи током напада на Дубровник

ПОДГОРИЦА - Предсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је данас да је захваљујући руководству Аеродрома Црне Горе, приликом пописа имовине те државне компаније, пронађена и евидентирана опрема за коју се сумња да је украдена са Аеродрома Ћилипи, током напада на Дубровник 1991-1992.

"Опрема са Ћилипа пронађена и евидентирана - завршила у Тужилаштву. Након 30 година, захваљујући руководству Аеродрома Црне Горе, приликом пописа имовине ове државне компаније, пронађена је и евидентирана опрема за коју се сумња да је украдена са Аеродрома Ћилипи, током напада на Дубровник 1991-1992, најсрамније странице црногорске историје коју је исписало тадашње руководство", написао је Абазовић на Фејсбуку.

Он је додао да за разлику од претходних Влада, ова не бежи од прошлости већ се са њом суочава како будуће генерације исте грешке не би понављале.

"Водимо транспаретну политику, исправљамо бројне неправде и учимо важне историјске лекције. О свему овоме данас је обавjештено надлежно тужилаштво, а Министарство спољних послова ће о истом званичним путем упознати и колеге из Хрватске", навео је премијер црногорске владе у техничком мандату.

Захвалио је руководству Аеродрома Црне Горе, на челу са предсjедником Одбора директора Елдином Добарџићем, извршним директором Владаном Драшковићем и његовом замjенику Петру Радуловићу, на посвећеном и одговорном раду.

"За разлику од претходника, ова Влада Црну Гору води правим путем", поручио је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана