ТВЦГ: Идентификовани неки од осумњичених копача тунела испод Вишег суда

Tanjug
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА- Иако су надлежни у Црној Гори тврдили да знају ко су и гдје се налазе копачи тунела испод Вишег суда у Подгорици, ни 10 дана након његовог открића нико није ухапшен нити се знају имена осумњичених.

Према незваничним сазнањима ТВЦГ, идентификовани су неки од осумњичених, полиција и тужилаштво су дошли до одређених сазнања, што ће највјероватније бити саопштено наредних дана.

Званично није саопштено шта прецизно недостаје у депоу Вишег суда. Према ријечима министра правде Марка Ковача из зграде суда однесено је 19 комада ватреног оружја. Предсједник Вишег суда Борис Савић казао је јуче да је најмање пет судских предмета компромитовано.

Полицијски службеници и данас су претраживали терен у Ботуну, а према незваничним информацијама, јуче су на том мјесту пронађене рукавице, које су како вјерују истражитељи, користиле особе које су копале тунел до депоа Вишег суда.

Претрага терена вршена је недалеко од мјеста на ком је недавно заплијењен комби, који су како се сумња користиле особе које су копале тунел.

Провала у судски депо примијећена је 11. септембра, а након тога откривено је и да отвор у депоу води до оближњег стана.

Комби који су користили осумњичени полиција је пронашла 13. септембра. Откривен је и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје су наводно боравили осумњичени.

Истрагом у случају "тунел" руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана