Тужиоци разматрају саслушање Абазовића

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Тужиоци у Специјалном државном тужилаштву након данашњих изјава црногорског премијера Дритана Абазовића у парламенту, размотриће да саслушају и премијера, али и сваког другог ко има сазнања која су важна за поступке који су у току, саопштио је данас државни тужилац и портпарол у Специјалном државном тужилаштву Вукас Радоњић.

Абазовић је данас у парламенту рекао да је причу о рушењу актуелне Владе покренула пљенидба цигарета у Луци Бар у мају, наводећи да је већина заплијењене робе власништво компаније "Бемакс" или људи повезаних са њом.

Радоњић навео је да је у том тужилаштву формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је на организован начин учињено кривично дјело кријумчарење, чији су предмет цигарете из Луке Бар.

"Након данашњих изјава премијера у парламенту, специјални тужиоци и државни тужиоци упућени на рад у Специјалном државном тужилаштву, који поступају у тим предметима, ће размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и сваку другу особу која вјероватно да има сазнања која су важна за поступке који су у току", саопштио је Радоњић.

Он је навео да Специјално државно тужилаштво поступа у оквиру своје стварне надлежности одређене Законом о Специјалном државном тужилаштву.

"Тако да одређени догађаји о којима је премијер износио своја сазнања по закону не могу бити предмет његовог интересовања, већ надлежност других државних тужилаштава, која су, за неке поменуте догађаје, већ и формирали кривичне предмете", навео је Радоњић./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана