Тужилац наложио да се утврде све чињенице у вези са скобом навијача Хајдука и полиције

Срна
Тужилац наложио да се утврде све чињенице у вези са скобом навијача Хајдука и полиције

ЗАГРЕБ - Тужилац је издао потребне налоге поводом напада навијача Хајдука на припаднике полиције код одмаралишта Десинец и предузимају се и друге мјере ради утврђивања свих релевантних чињеница, саопштило је Државно тужилаштво Хрватске.

-Дежурни замјеник жупанијског тужиоца у Великој Горици је, у сарадњи са полицијским службеницима, провео увиђај на ауто-путу, код одмаралишта Десинец, поводом напада навијача Хајдука на припаднике МУП-а - наводи се у саопштењу.

Из тужилаштва су потврдили да су приликом сукоба полицајци употријебили ватрено оружје и да су рањена двојица навијача који су задобили прострелне ране.

Обрачун навијача и полиције догодио се синоћ око 21.30 часова на ауто-путу Загреб - Сплит након утакмице Динама и Хајдука на загребачком Максимиру.

У болницу у Карловцу синоћ у 22.45 довезено је лице са тежим тјелесним повредама, али изван животне опасности.

-Према његовој изјави, он није био активни учесник онога што се догађало, него случајна жртва пуцњаве, односно нечега што се догодило као инцидент ватреним оружјем. Његово стање је стабилно и добро се опоравља, није ни на који начин витално угрожен, ријеч је о прострелној рани поткољенице и за сада је то све скупа под контролом и добро - рекао је хирург Суад Црница.

Адвокат Вељко Миљевић у изјави за ХТВ оцијенио је да ће након сукоба навијача и полиције кривичном одговорношћу сигурно бити обухваћено више од 10 особа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана