Тројцу 52 године робије за убиство хрватског рукометаша Дениса Тота

ГС
Тројцу 52 године робије за убиство хрватског рукометаша Дениса Тота

СКОПЉЕ - Суд у Скопљу прогласио је кривим тројац оптужен за смрт хрватског рукометаша Дениса Тота.

Анђело Гјоргиевски (28) осуђен је на 18 година затовора једнако као и другооптужена Клементина Лефковска (19). 

Андреј Костовски (19) осуђен је на 16 година затвора, пише македонски портал 360степени. 

Тот је, подсјетимо, умро у априлу.

Случај је од почетка био доста чудан, преноси Индеx.

Прво се тврдило да је Тот претучен, али онда је полиција то демантовала. На крају се испоставило да је заиста ријеч о насилној смрти.

Први пут када је ова вијест доспјела у хрватску јавност, писало се о нападу на 27-годишњака који је, како су тада медији извјештавали, био претучен. Македонска полиција брзо је демантовала те тврдње и истакла да на тијелу младића није било видљивих повреда. Информацију да је Тот претучен демантовала је и шефица скопске болнице Маја Мојсова.

Прво рекли да је умро од срчаног застоја, а онда утврдили да је ипак нападнут.

"Рукометаш је у критичном стању. Слободно можемо рећи да се боримо за његов живот. Оно што је чудно у цијелој причи је то да на њему нема трагова насиља. У нашу клинику је довезен у критичном стању и срце му није куцало. Радимо све што можемо у овом тренутку да му спасимо живот'', рекла је Мојсова прије него што је Тот преминуо.

Али, онда је македонска полиција објавила саопштење у којем тврди да је хрватски рукометаш Денис Тот ипак преминуо од посљедица физичког сукоба и задобијеног ударца. Завршетком обдукције показало се да је Тот због ударца у главу добио тешко оштећење мозга. Одмах су ухапшене двије особе, а за трећом се трага, казала је тада македонска полиција.

Медијима кружила снимка

Трагични инцидент догодио се почетком априла око 3.30 испред ноћног клуба Привилеге, када су осумњичени након краће вербалне свађе напали хрватског држављанина и задали му више удараца шакама и ногама.

Тот је од удараца пао и потиљком ударио у асфалт те изгубио свијест. Осумњичени су га наставили ударати по глави, а потом су, не помажући му, побјегли. 

Особа запослена у ноћном клубу позвала је хитну помоћ, након чега је рукометаш довезен у Клинику Марија Терезија.

На YоуТубеу се појавила наводна снимка премлаћивања, која је убрзо обрисана. На снимци се видјело како Гјоргиевски задаје два ударца Тоту по лицу од којих он губи свијест и пада на земљу и остаје непомично лежати.

Док је лежао на земљи, још двије особе, од којих је једна женска особа, која је и најагресивнија у том тренутку, ногама су га ударали у главу. Након отприлике пола минуте нападач који је први ударио Тота у главу и срушио пришао му је и покушао помоћи.

Убица од раније познат полицији

Ангело Герогиевски, који је посљедњи ухапшн средином априла након што је за њим расписана потјерница, познат је од раније по бројним пријестипима, а у Словенији је био осуђен и за трговину дрогом.

Георгиевски је у јуна 2016. доживио саобраћајну незгоду  у центру Марибора када је својим аутомобилом ударио у пет паркираних аутомобила те побјегао. Убрзо га је полиција ухватила.

У октобру 2016. полиција је пронашла лабораторију за производњу синтетичких дрога, пише 24 инфо. 

Између осталог, у лабораторији се производио и гамахидроксибутират, који спада у категорију депресива живчаног сиситема, познат као дрога за силовање.

У лабораторију су такође заплијењени марихуана и амфетамини. За Георгиевским је расписана тјералица, што значи да је полиција вјеровала да се налази у земљи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана