"Трепни, Дритане, ако си уцијењен"

Танјуг
Foto: гс

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић реаговао је на новонасталу политичку ситуацију поручивши потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу да његови поступци нису логични.

Његово реаговање гласи:

Докторе Дритане Абазовићу,

Докторирао си на етици, а шта сматраш да је етички било у овом твом поступку?

Трепни, Дритане, ако си уцијењен!

Ако нијеси уцијењен, реци шта је да те заштитимо, јер твоји поступци нијесу логични. Шта год да је није вриједно образа, јер нијеси издао само Владу и народ, него све нас и посебно човјека који ти је вјеровао, који ти је дао слободу, који те је цијенио и коме си био први сарадник. Најтрагичније од свега је то што си издао заједничку идеју боље и праведније Црне Горе.

Ово радиш сада када је изгласан буџет и када смо поставили темеље за опоравак Црне Горе и економски напредак, када је договорен текст Темељног споразума и само је остало да се потпише, свјестан да је ова влада покренула сјајне идеје које су спремне за реализацију, а за добро народа. Значи ли то да си ово дуго планирао и чекао тренутак да узмеш идеје и успјехе. Коме их носиш?

Рушењем ове владе у току најжешће борбе против организованог криминала шаљеш поруку "релаксирано" свима који су деценијама уништавали наше ријеке и шуме, злоупотребљавали фондове, истоварали тоне "банана" и другог "љековитог биља" и свима који су систематски уништавали нашу државу.

Намеће се питање да ли си након суочавања с размјерама вишедеценијског уништавања државе и свим опструкцијама са којима се носимо ипак одустао од наше заједничке борбе.

Иницијатива подразумијева да нијеси био задовољан радом Владе, а до јуче си се хвалио резултатима рада ове владе и користио их за личну промоцију.

Сам си рекао да мањинска влада неће донијети никакву нову вриједност осим политичку. Зар не сматраш да народу Црне Горе треба више економије, а мање политике и подјела?

Лично сматрам да овај чин представља издају темеља наше борбе за здраву, праведну и бољу Црну Гору коју си до недавно подржавао. Много је храбрости потребно у борби за ове вриједности, а с обзиром на то да ти више не желиш да се бориш онда је етички да поднесеш оставку.

Ти би Дритане прије него било ко други требао знати како пролазе странке које издају народну вољу. Надам се да си свјестан одговорности за посљедице које овај твој поступак може изазвати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана