Трагичан крај потраге: Пронађено тијело нестале дјевојчице

ГС
Трагичан крај потраге: Пронађено тијело нестале дјевојчице

Пронађено је тијело четрнаестогодишње дјевојчице Вање Ђорчевске из Скопља која се од 27. новембра водила као нестала.

Како наводе из МУП Сјеверне Македоније, мотив је лични интерес, а дјевојчица је одведена возилом испред своје куће и убијена истог дана.

У близини Вањиног тијела пронађена је још једна убијена особа, стара 70 година, преноси Блиц.

Како је раније пренијето, очекује се да ће тројица од петорице осумњичених за убиство вечерас бити приведени Кривичном суду.

– Послије обимних мјера и активности које су преузели полицијски службеници СВР Скопље, данас је у околини Скопља, у близини Велеса пронађено тијело малољетне особе В.Ђ., чији нестанак је пријављен 27. новембра 2023. године. Пронађено је и тијело особе П.Ж, (74) из Велеса, чији нестанак је пријављен 24. новембра. У вези са ова два случајева осумњичено је пет особа, од којих је троје задржано, док се једно налази ван земље, а друго је тренутно у полицијској станици – наводи се у саопштењу Државног тужилаштва и додаје:

– Претходно је, у вези са кривичним дјелима, пронађено изгорјело возило марке “цитроен”, а након вјештачења обезбијеђени су материјални докази о умјешаности лица, за које ће, након комплетне документације случајева, бити поднијета одговарајућа кривична пријава у координацији са јавним тужиоцем. Из спроведених истражних радњи утврђено је да су оба убиства извршиле исте особе, чији је мотив себичност. Такође, из спроведених оперативних мјера, утврђено је да је малољетна В.Ђ. возилом одведена са улаза у резиденцију, а из датих података са саслушања је утврђено да је убијена истог дана (27.11.2023. године) око 10.00 часова.

Прегледано 50 камера, претресени подруми и манастири

Одмах по пријему пријава за нестала лица предузете су мјере и активности на њиховом проналажењу, а формиран је посебан Оперативни штаб у СВР Скопље, на чијем челу је био начелник СВР Скопље. Извршени су претреси у кућама и другим просторијама на подручју СВР Скопље, СВР Велес и СВР Штип, при чему су пронађени и одузети мобилни телефони, рачунари, возила и др., обављени бројни разговори са породицама, познаницима, пријатељима и лица која су хтјела да имају било какву информацију, а у истражне радње свакодневно је било укључено неколико стотина полицајаца који су искључиво радили на овим случајевима.

Јавни тужиоци Основног јавног тужилаштва Скопље и Основног јавног тужилаштва Велес извршили су увиђај на двије локације на којима су пронађена тјела несталих. Издати су налози за обдукцију тијела жртава и за правилну идентификацију. Такође су издати налози за прикупљање и вјештачење свих трагова и доказа са обе локације – наводи се у саопштењу тужилаштва.

Њен нестанак пријављен двапут

Њен отац Александар је, према писањима медија, 27. новембра у 11 часова пријавио да је истог дана око 7.27 његова малољетна кћерка већ изашла из стана и кренула у Основну школу “Јохан Хањрих”, саопштио је министар унутрашњих послова Оливер Спасовски.

Његова изјава је изазвала пометњу у јавности, јер се нова информација упоредила са вијестима када је мајка Зорица пријавила Вањин нестанак.

– Мајка дјевојчице је пријавила њен нестанак 27. новембра, у 8.35 часова, када је позвала број хитне помоћи. Пријавама је потом прослеђена надлежним институцијама. Отац је пак, службено пријавио нестанак тек у 11 часова, у полицијској станици – саопштио је МУП Северне Македоније.

“Сумњамо да је отета”

Подсјећамо, Вања је нестала 27. новембра у Скопљу на путу до школе, док су њени родитељи, Зорица и Александар, сумњали да је отета.

Посљедњи пут виђена је на Булевару Партизанског одеја испред “Броз кафеа”, одакле се изгубила, а посљедњи сигнал са њеног телефона био је преко пута Универзалске сале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана