Tомашићева саслушана због говора мржње према Србима

Срна
Tомашићева саслушана због говора мржње према Србима

Загреб - Посланик у Европском парламенту и лидер Хрватске конзервативне странке Ружа Томашић потврдила је да је саслушана у полицији због говора мржње према Србима.

Томашићева је објавила на Фејсбук профилу Хрватских конзервативаца да је јуче на информативном разговору у полицији морала да објасни гдје и под којим условима је изрекла одговор министру рада Србије Александру Вулину.

"Сада је наша полиција боље информисана о том áслучајуá, чак и боље од многих новинара који се нису потрудили да јавности дају пуну информацију, него су моју изјаву пренијели једнострано, ван контекста и са злонамјерним тумачењима. Некада ти је судила партија, а данас то раде новинари, такође, без могућности одбране", написала је Томашићева.

Поводом изјаве Вулина да Хрватска не треба Србији да дијели лекције, већ да погледа у своје двориште и процесуира ратне злочине, Томашићева је почетком маја рекла да ће многи од Срба морати да оду, ако Хрватска почне да чисти своје дрвориште.

"Нека моле Бога да ми не почистимо своје двориште, јер ако ми почнемо чистити, биће још јако пуно Срба из Хрватске који ће морати ићи у Србију", запријетила је Томашићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана