Тодорић најавио тужбе у САД и Британији због Агрокора

Танјуг
Тодорић најавио тужбе у САД и Британији због Агрокора

ЗАГРЕБ- Бивши власник некадашњех хрватског концерна Агрокор Ивица Тодорић најавио је да ће у кратком року покренути судске поступке у Америци и Великој Британији против чланова групе Борг, њихових налогодаваца и руске Сбербанке и ВТБ банке, које су под међународним санкцијама.

Тодорић је поручио да је у вези с афером Агрокор спреман на последњи корак у борби за истину, а поступке у Америци и Великој Британији покреће, како је навео, "у светлу потпуне контроле корумпираних политичких полуга у Републици Хрватској над Државним тужилаштвом", преноси Хина.

Најавио је такође да ће поднети одштетне захтеве у милијардама куна. Тодорић тврди да је за прогон његове деце и унучади било довољно то што као директор компанија које су запошљавале више од 60 хиљада људи није био спреман да потпише уништење и противправни пренос приватне имовине на криминалне групе и руске банке.

Прозвао је власт у Хрватској да већ годинама пласира у јавности ужасавајуће неистине, те да је политички присиљавала на фриволне судске поступке засноване на малициозним конструкцијама.

Истиче, међутим, да су од 2017. до 2022. сви судски поступци против његове породице, сарадника и пријатеља одбијени од судова, али да је прошле недеље поново покренут исти поступак који су судови већ претходно одбили.

Државно тужилаштво је прошлог четвртка поново подигло оптужницу у случају Агрокор против Ивице Тодорића, његових синова и сарадника за, како се наводи, нанету штету бившем концерну од 1.2 милијарде куна (око 159,3 милиона евра), а реч је о оптужници која је ради "бољег разјашњења ствари" повучена 16. новембра 2021, додаје Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана