Тешка епидемиолошка ситуација у Тивту, затварају се Солила и Велики парк

Срна
Тешка епидемиолошка ситуација у Тивту, затварају се Солила и Велики парк

ПОДГОРИЦА - Епидемиолошка ситуација у Тивту и даље је тешка, због чега је Општински тим за заштиту и спашавање наложио затварање Солила и Великог градског парка.

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић рекао је на састанку Општинског тима да за сада неће бити затворена шеталишта, али да ће, уколико ситуација за седам дана не буде боља, бити принуђени да и то учине.

Он је указао да се појединци којима је издато рјешење о самоизолацији шетају градом и да вјерују како ће проћи несанкционисано.

“Осуђујемо овакво понашање и у договору са Одјељењем безбједности Тиват пооштрићемо контроле ових лица”, нагласио је Комненовић.

Он је истакао да је незадовољан тим аспектом рада полиције и да је то главни проблем са којим се Тиват суочава, саопштено је из ове општине.

Према његовим ријечима, стиче се утисак да грађани не доживљавају озбиљно чињеницу да се и даље на дневном нивоу биљежи знатан број новозаражених особа.

У тиватском Дому здравља кажу да је тренутно активно 299 случајева инфекције, а да је 20 људи до сада преминуло.

Директор Дома здравља Јасминка Анђелић рекла је да нема услова да се рад ове здравствене установе организује у двије смјене због већег броја обољелих медицинских радника.

Она је навела да је у Дом здравља стигло 20 вакцина за медицинске раднике, а да се за вакцинацију до сада пријавило више од 300 особа старијих од 80 година.

Командир Одјељења безбједности Тиват Љубиша Ровчанин рекао је да је полиција у протеклих седам дана контролисала 273 особе и да су поднесене четири кривичне пријаве због непоштовања епидемиолошких мјера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана