Свједок сарадник открио план са брода “Јадран”: За сваки прошверцовани кг кокаина 800 евра

Танјуг
Свједок сарадник открио план са брода “Јадран”: За сваки прошверцовани кг кокаина 800 евра

Водник Милош Кулић, ком је додијељен статус свједока сарадника, признао да је био дио криминалне групе на чијем су челу били Никшићанин и српски држављанин.

Старији водник Кулић је рекао да се са Никшићанином Дејаном Ровчанином и српским држављанином Владимиром Рачићем договорио да за сваки килограм кокаина који буде испоручен са школског брода “Јадран” у Истанбул и сваки килограм хероина који буде прокријумчарен у повратку исплати по 800 евра.

Према писању подгоричке Побједе, група је планирала да у априлу школским бродом “Јадран” у Турску прошверцује 56 килограма кокаина, који је требало да буде “плаћен” истом или већом количином хероина, али су те планове осујетили црногорски истражитељи када су претресли брод и пронашли дрогу, чија вриједност прелази више од пет милиона евра, преноси Цдм.

Кулић је у истрази испричао детаље сусрета са Ровчанином и Рачићем и како су договорили испоруку кокаина, као и да је Раденовић био упозат са детаљима и прихватио да учествује у кријумчарењу дроге и да дијели новац.

Он је навео да је крајем фебруара или почетком марта 2019. године случајно у Никшићу срео Дејана Ровчанина, за којег је рекао да га познаје од раније и питао га “да ли има неки посао да се одради”, казавши му да бродом путује за Пиреј и Истанбул, на што му је Ровчанин рекао да ће му се јавити за неколико дана.

Други сусрет је био у Никшићу испред једног локала и тада је Ровчанин понудио Кулићу да превезе кокаин за Турску и поновно “окупљање” заказали су у Тивту, а тада је прецизирано и да из Истанбула треба да се допреми хероин.

Трећем састанку у Тивту присуствовао је Рачић којег је Кулић, према властитим казивању, познавао раније јер су прије 10 година радили као обезбјеђење у једном угоститељском објекту и тада је договорена цијену транспорта дрога од 800 евра по килограму.

Ровчанин и Рачић имају досије и осуђивани су због шверца дроге, а српски држављанин Рачић слови за једног од најближих сарадника Дарка Шарића, којег су српске власти осудиле на 15 година затвора због шверца кокаина.

У априлу ове године, црногорска полиција открила је 56 килограма кокаина у школском броду “Јадран” који је требало да путује у Истанбул и том приликом ухапшене су три особе, док се за двије још увијек трага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана