Сви чланови подгоричког Одбора ПЕС поднијели оставке на све партијске функције

Танјуг
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Сви чланови подгоричког Одбора Покрета Европа сад (ПЕС) поднијели су оставке на све функције у тој партији, а свој рад наставиће у складу са Програмом представљеним грађанима, саопштено је данас из тог одбора.

“Покрет Европа Сад представио се црногорској политичкој сцени на локалним изборима у Подгорици у октобру 2022. године. Уз огромно залагање свих чланова подгоричког Одбора, одборничка листа на челу са Јаковом Милатовићем добила је пуно повјерење грађана да реализује визију бољег управљања нашим Главним градом са скоро 22 хиљаде освојених гласова. Наш одличан изборни резултат,уз сарадњу са осталим конституентима власти, омогућио је смјену Демократске партије социјалиста (ДПС), након три деценије лошег управљања Подгорицом”, наводи се у саопштењу.

Њихово залагање и допринос, како наводе, није уважено од руководства ПЕС.

“Игнорисан је наш приједлог листе кандидата за парламентарне изборе. Финале је недавна одлука руководства да распусти подгорички Одбор, без икаквог обавјештења, разговора или консултација. На овај начин онемогућено нам је да кроз органе покрета утичемо на доношење одлука, а посебно на свакодневна одступања од принципа и циљева око којих смо се и окупили, због чега дајемо оставке на све функције у Покрету Европа Сад”, стоји у саопштењу.

Додали су да ће њихове активности бити у складу са Програмом који су предочили грађанима и за чију ће се реализацију, како кажу, снажно залагати.

“Бићемо усмјерени на додатно оснаживање сарадње са нашим коалиционим партерима и сада већ бившим колегама из ПЕС-а, како бисмо учврстили постојећу извршну власт у Главном граду и допринели бољој реализацији датих изборних обећања. Спријечићемо даље урушавање наслеђеног система, дистанцирајући се од лоших пракси ДПС-а”, поручили су.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана