Супруга политичара украла 1,8 милиона евра!?

Агенције
Супруга политичара украла 1,8 милиона евра!?

ЗАГРЕБ - Прошле недјеље су у Чаковцу у Хрватској ухапшене двије службенице банке због сумње да су украле 1,8 милиона евра.

Ријеч је о Нарциси Мразовић-Хегедић (50), директорки филијале Загребачке банке и супрузи предсједника општине Брезнички Хум у Вараждинској жупанији Зорана Хегедића, и још једној запосленој која је радила са њом.

Ријеч је о Нарциси Мразовић-Хегедић (50), директорки филијале Загребачке банке и супрузи предсједника општине Брезнички Хум у Вараждинској жупанији Зорана Хегедића, и још једној радници која је радила са њом.

Предсједник општине Хегедић је потврдио да се ради о његовој супрузи и кратко рекао да није имао сазнања да се догађају било какве малверзације, додајући да због истраге која је у току не смије да даје изјаве.

Разоткрио их клијент

Нарциси Мразовић-Хегедић и банкарки која је радила са њом прошле недјеље је одређен једномјесечни притвор због опасности од утицања на свједоке и због опасности од понављања кривичног дјела.

Како је раније писао Јутарњи лист, случај је разоткривен након што је један мушкарац посумњао да са његовом ороченом штедњом нешто није у реду па је одлучио да то пријави полицији.

Државно тужилаштво сумња да су Мразовић-Хегедић и њена радница, од октобра до децембра 2023. у Чаковцу у Хрватској, нудиле клијентима банке склапање уговора о ороченом депозиту с каматом од један одсто мјесечно и роком орочења од шест мјесеци, иако се такав програм штедње није налазио у службеној понуди банке.

Украле 1,8 милиона евра

Тужилаштво сумња да су, користећи повјерење клијената стечено вишегодишњим пословним односом с 55-годишњом банкарком, наводиле клијенте да за потребе склапања уговора о ороченом депозиту потпишу документе о исплатама кеша са њихових личних рачуна, иако новац нису примили или су их наводиле да донесу готовину у банку.

Иако су потом биле дужне положити ту готовину на рачун банке као депозит, оне то нису учиниле, истиче тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана