Суд у Загребу обуставио поступак против Србина оптуженог за ратни злочин

Танјуг
Суд у Загребу обуставио поступак против Србина оптуженог за ратни злочин

ЗАГРЕБ - Жупанијски суд у Загребу обуставио је кривични поступак против Србина Младена Грујића због недостатка доказа да је извршио наводни ратни злочин против ратних заробљеника у мјесту Дољани код Дарувара у Хрватској 1991. године.

Један од Грујићевих адвоката Драган Палибрк рекао је да је након рочишта за испитивање оптужнице судско вијеће закључило да не може потврдити оптужницу због недостатка доказа да је извршио кривично дјело за које се терети, па је обуставило кривични поступак.

Палибрк је за Танјуг истакао да је ово први пут да у овој фази поступка хрватски суд обустави поступак против Србина због ратног злочина, као и да је ово веома значајна одлука из три разлога.

-Прво, Грујић ће моћи да настави да мирно живи са својом породицом, као друго, ова одлука враћа наду и свим другим Србима да ће убудуће бити праведнија суђења пред хрватским правосуђем него до сада. Трећи разлог је остварење правде - рекао је Палибрк.

Он је истакао да Грујић није имао никакве везе са злочином за који се теретио.

Београдски адвокат Драган Палибрк је Грујића бранио заједно са хрватским колегом Антом Нобилом.

Младен Грујић је био ухапшен на граничном прелазу Зворник 27. новембра по потјерници Хрватске. БиХ га је потом изручила Хрватској, гдје је био у притвору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана