Суд одбио све жалбе Бандића

Агенције
Суд одбио све жалбе Бандића

Загреб - Судија истраге Жупанијског суда у Загребу одбио је јуче све жалбе адвоката градоначелника Загреба Милана Бандића у односу на рјешење Уреда за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) о спровођењу истраге, Бандићевог утицаја на свједока те ометање истраге.

- Сада је рјешење о проширењу истраге постало правоснажно, што значи да УСКОК може почети са доказним поступком - рекао је портпарол Жупанијског суда у Загребу Крешимир Девчић.

Одбрана се жалила на процесне разлоге те тврдила да нема основа за кривично дјело, да свједок није окривљена за давање лажног исказа па да нема ни основа да се починилац терети за подстицање. Жалили су се и да су му нарушена уставна и конвенцијска права.

Бандић се вратио у притвор 10. марта, након што је судија истраге прихватио тврдње УСКОК-а да је на слободи "поступио противно условима рјешења о јамству и датом обећању да неће ометати кривични поступак утицајем на свједоке и да неће поновити кривично дјело".

Истрага против Бандића проширена је након што је предсједник управног вијећа Загребачке фондације за помоћ особама обољелим од цереброваскуларних болести Вида Демарин истражиоцима испричала да ју је Бандић у два наврата наговарао да промијени исказ и потпише документ неистинитог садржаја.

Тужилаштво сумња и да је Бандић током децембра 2014. и јануара 2015. године као оснивач и предсједник Фондације сачинио и потписао антидатирани документ, у којем је неистинито навео да се све слике и скулптуре које су дониране Фондацији похрањују и складиште на адресама на којима су и пронађене током претрага иако умјетнине нису дониране Фондацији него су биле његове. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана