Стравичан злочин у Загребу: Отац угушио троје малољетне дјеце, па пуцао у себе и преживио

Г.С.
Стравичан злочин у Загребу: Отац угушио троје малољетне дјеце, па пуцао у себе и преживио

ЗАГРЕБ - Троје дјеце, близанце дјечака и дјевојчицу у доби од седам година те сина у доби од четири године угушио је ноћас властити отац у поткровљу на загребачким Млиновима, а након тога је пуцао у себе, али је за сада жив.

Иако се најприје појавила информација да су три особе убијене у пуцњави, тек сада су познати детаљи стравичног злочина.

Мушкарац је преживио је и одвезен је у болницу, а тијела троје беживотне дјеце, од којих је најмлађи четверогодишњак био у спаваћој соби, а близанци у дневном боравку, шокирао је и све службене особе које су биле на мјесту овог незапамћеног злочина, пише Јутарњи лист.

Ко је дојавио полицији да се нешто догодило у стану виле с три спрата и поткровљем није познато, но полиција, али и Хитна помоћ брзо су дошли на мјесто догађаја.

У спаваћој соби затекли су на кревету мртво тијело четверогодишњака, а близанце, дјечака и дјевојчицу у дневном боравку у којем су биле и њихове играчке којима су се играли претходне вечери.

Новинари сазнају да су родитељи дјеце растављени и дјеца су највјеројатније викенд требала провести с оцем, који их је властитим рукама задавио, а након тог суманутог чина посегнуо је, чини се, за оружјем и покушао пресудити себи. У каквом је стању засад није познато.

Полиција је до раних јутарњих сати проводила увиђај, а јутрос су тијела троје дјеце превезена на Завод за судску медицину и кирминалистику гдје ће се обдукцијом установити узрок смрти.

Отац дјеце је, иначе, искусни финансијски конзултант, радио је у неким водећим аустријским лизинг кућама, али и на руководећим позицијама у неколико компанија.

Да би нешто страшно могао направити најавио је у статусу на Facebookу објављеном око поноћи у којем је написао међу осталим "Збогом свима..." те наводио као мотив лоше односе своје бивше супруге и његове садашње партнерице.

Навео је како се у посједњих годину и пол покушавао вратити на посао, спомињао "браћу из масонске ложе" који му нису хтјели помоћи, осим двојице најбољих пријатеља и двојице браће који су му каже помогли колико су могли. Отац дјеце је, иначе, из Беча и има властиту консултантску твртку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана