Спајић има уштеђевину, мерцедес, криптовалуте, али не и некретнине

Tanjug
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер и лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић на рачунима у банкама има скоро 60.000 евра, посједује аутомобил марке "мерцедес-бенз" из 2020. године и криптовалуте, али не и некретнине.

То се види из имовинског картона достављеног Агенцији за спријечавање корупције.
    
Црногорски премијер посједује криптовалуте (БТЦ, ЕТХ, БНБ, УСДТ...), које је стекао куповином, као и 10 акција у инвестиционој банци Голдман Сакс, у којој је радио као кредитни аналитичар прије повратка у Црну Гору.
    
Спајић није навео колика му је мјесечна зарада, пренијели су подгорички медији.
    
Поједини медији упоредили су имовински извјештај Спајића од преузимања премијерске дужности са подацима из имовинске картице када је ступио на дужност министра финансија и социјалног старања крајем 2020. године у влади премијера Здравка Кривокапића.
    
Закључују да се поређењем долази до закључка да је Спајић „остао кратак“ за скоро 187.000 евра.
    
Подсјећају да је почетком јануара 2021., према извјештају који је био јаван, Спајић на текућим рачунима имао 240.000 евра и 9.000 долара, тј. 247.000 евра. Спајић је тада пријавио  да је власник „биткоина“ тржишне вредности 150.000 евра, те да ни тада Спајић није имао некретнине. Међи, међутим, спомињу стан који је Спајић имао у Београду на води, а који је у међувремену продао партнерки са којом, како наводе, има дијете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана